رقابت ناسالم، باعث برخی انحرافات در هیات های مذهبی شده است/ ایام عزاداری، فرصتی برای نجات از غرق شدن در دنیاست
یک استاد حوزه و دانشگاه، رقابت ناسالم بین گروه ها و هیات های مذهبی را مهم ترین مساله ای عنوان کرد که می تواند باعث تحریف این محافل شود و افزود: این رقابت حتی گاهی باعث می شود تا از وسایل نامناسب و یا حرکات نامناسب برای شلوغ شدن مراسم خود استفاده کنند.
حجت الاسلام علی اصغر ظهیری در گفت و گو با خبرنگار شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)، یکی از مهم ترین عواملی که از انحراف در هیات های عزاداری جلوگیری می کند را کمک گرفتن از یک عالم روحانی واجد شرایط دانست که می تواند هیات ها را به سمت و سوی درستی هدایت کند.
او افزود: در حال حاضر عدم حضور روحانیت در این هیات هاست که باعث برخی انحراف ها شده است.
مولف چندین جلد کتاب در حوزه های دینی و اجتماعی، در خصوص تاریخچه عزداری برای امام حسین گفت: اولین شخصی که در عراق دستور داد بازار را تعطیل کنند، پرچم سیاه بزنند و در سوگ ابا عبدالله به عزاداری بپردازند شخصی به نام معزالدوله بود. در ایران اولین بار ناصرالدین شاه روبروی سبزه میدان دستور زدن تکیه ای را داد که تعزیه خوانان در آنجا مراسمی را اجرا می کردند و این روند تا سال 1327 ادامه داشت اما این محافل در زمان رضا خان از بین رفت.
او افزود: در سال های 1313 تا 1320 رضا خائن به شدت با این مراسم مخالفت می کرد. گذشتگان ما به یاد دارند که در آن زمان حتی اجازه پوشیدن لباس مشکی را هم نداشتند و برای عزاداری لباس های خود را به سرداب ها می بردندو در آنجا عزاداری می کردند.
او با تاکید بر اینکه شخصیت و موقعیت فردی که عزای امام را برپا می کند بسیار مهم است، زیرا مردم به عملکرد وی به عنوان یکی از خادمین امام نگاه می کنند، افزود: به عنوان مثال، پیامبر در زمان جنگ پرچم را به دست بهترین سرداران خود می سپرد؛ اکنون نیز باید پرچم امام حسین در دست بهترین افراد باشد.
ظهیری تاکید کرد: هیات های عزاداری باید تلاش کنند جهت حرکت را به جوانان نشان دهند تا شعار های این روزها به راه بیهوده و باطل نرود.
این استاد حوزه گفت: در معارف دینی، ظریف کاری هایی وجود دارد که بدون ارتباط با دروس حوزوی نمی توان به سوالات و شبهات پاسخ داد و برای پاسخ به آنهاا باید وابسته به علوم دینی و اطلاعات ریشه ای از قرآن و معارف اسلامی باشیم.
او گریه بر امام حسین(ع) را دارای اثرات سیاسی، اجتماعی، روانی و شخصی بیان کرد و گفت: این اثرات تا بعد از مرگ انسان هم همراه او است؛ نکته مهم این که این گریه مربوط به زمان خاصی نیست و از امام دوازدهم روایت است که فرمود: من شبانه روز برای امام حسین (ع) گریه می کنم.
ظهیری گفت: این گریه در بخش اجتماعی باعث کاهش جرم و جنایت شده و در بخش فردی تسکین دلها است و نوعی فرح ذاتی را برای انسان به ارمغان می آورد.
او با اشاره به اینکه آثار اجتماعی این مراسم ها را بارها در آمارها دیده ایم که در این ایام میزان جرم و جنایت در کشور کاهش می یابد، افزود: گریه برای امام حسین باعث ایجاد فرح ذاتی در دل مومنین می شود و این مساله حس افسردگی در دل افراد را از بین می برد.
او در پایان تصریح کرد:
خداوند دنیا را دریا معرفی کرده و این ما هستیم که از دریای دنیا به ساحل آخرت می رویم؛ اگر کسی می خواهد به سلامت از این دریا گذر کند باید سوار کشتی شود و این کشتی در این دنیا امام حسین(ع) است. این کشتی به کسانی که در حال غرق شدن هستند کمک می کند پس باید این فرصت را غنیمت شمرد و از ایام عزاداری برای نجات استفاده کرد.
انتهای پیام